Tarzınızı Baltayan Moda Hataları


            Günümüzde modanın herkes için kolayca erişilebilir hale gelmesiyle sokaklarda adeta stil savaşları yaşanmaya başladı. Bir kişinin giydiği kıyafet onu vezir edebildiği gibi rezil de edebiliyor, hem de insanların bunu düşünmekle kalmayıp yüzünüze vurabildiği veya online olarak paylaşabildiği bir zamanda! Peki, tarzınıza güvenseniz bile zaman zaman düşebileceğiniz moda hataları nelerdir? Ay şekerim yürüyen moda hatasısın çıkar şunu diyebilecek bir arkadaşınız yoksa ve tarzınızı her koşulda konuşturmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktaları aşağıda bulabilirsiniz.

Aksesuar


            Bir insanın tarzında en önemli nokta aksesuardır. Dümdüz kazağıyla bile şık görünen o arkadaşınız var ya, işte onun sırrı bu. Eğer aksesuarlarınız kıyafetlerinize renk, biçim ve tarz olarak uymuyorsa hiç kullanmayın daha iyi. Tarzınızı tamamlayacak doğru aksesuar seçimini yapabilmek için gerekiyorsa defalarca deneyin ancak aman küçücük nasıl olsa kimse fark etmez dediğiniz detayları kesinlikle atlamayın. Böylece moda hatası yapmaktan kaçınmış olursunuz.

Vücut Tipi


            Tarz olmak demek kendi duruşunu yansıtabilmek demektir. Kendiniz olabilmek için vücudunuzu tanımalı ve ona uygun seçimler yapabiliyor olmalısınız. Örneğin armut vücut tipli birinin renkli ve bol desenli bir etek ile düz beyaz bir üst giyerek tarz olması neredeyse imkansızdır çünkü moda hatalarından en büyüğünü yapmış demektir: kendini tanımamak. Moda değişkendir ancak onu üzerinize uygulayabilmek için mutlaka vücut tipinizi öğrenin ve bir an önce ona göre giyinmeye başlayın.

Desen


            Hangimiz desenlerle mücadele vermiyoruz ki! Desenler modanın altın yapı taşlarıdır. Belirli dönemlerde çizgiler yükselişe geçerken, bazen floral desenler görür, bazense etnik desenlerin keyfini süreriz. Desenleri kombininize dahil ederken çok fazla desen içinde kaybolmamaya ve renk uyumunu korumaya dikkat edin. Moda giderek farklı desenlerin kombinlenmesinde özgürleşen bir alan haline gelse de siz günlük stilinizde desenleri tarzlarına uygun sade parçalarla kombinlemeyi alışkanlık haline getirin, böylece istenmeyen moda hatalarından kaçınmış olursunuz.

Renkler


            Gerekirse bir adet kartela edinip birbiriyle yakın ve uzak olan renkleri öğrenmeli, hangi rengin hangisiyle kontrast yaratabileceğini ve hangi rengin hangisini tamamlayacağını öngörebiliyor olmalısınız. En sık yapılan moda hatalarından biri renklere verilen yüzeysel önemdir. Renklerin tonlarına ve sıcaklık soğukluk gibi dengelere de hakim olarak tarzınızı en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.           

Yorumlar