Kadınlar Pelerini Nasıl Ve Nerede Giymeli


            Her zamana uygun bir dış giysidir ve  modası asla geçmemektedir. Kışın soğuk günlerinde çarpıcı bir dış giysi arıyorsanız mutlaka kullanmanız gereken bir model.
Günümüzde uzun, kısa, spor, klasik bir pelerin modelinden birini seçerek zarif bir görünüm elde edilebilir.

Vücut Tipine Göre Kullanım

            Biraz fazla kilosu olan bayanlar için pelerin adeta biçilmiş kaftandır. Fazlalıkları saklayabilecek özelliklere sahip olan pelerini mutlaka kullanmalıdırlar. Bu durumda sadece kürk ve peluşlu modellerden kaçınılması yeterlidir.

            Uzun bir boya sahip olanlar, dizin hemen altına kadar inen uzun pelerinler kullanarak çok zarif bir görüntü yakalanabilir.

            Kısa boylular ise, dizin hemen üstünde olan kısa modelleri tercih etmelidirler.

Nasıl Kombinlenir?

            Doğru seçim yapıldığı sürece hem spor, hem de klasik kıyafetlerinizle kullanabilirsiniz. Aslında pelerin giyerek, alt kısımda kullanılan kıyafet ön plana çıkartılmaktadır.

            Dar bir kot pantolon ya da tayt, topuklu ayakkabı ve spor kesimli renkli bir pelerin kullanarak oldukça şık duran bir kombin elde edilebilir. Böylelikle hem spor, hem şık bir kombin yakalanmış olur. Eğer klasik bir kumaş pantolon giyilecekse, düz renkte ve dizin hemen üstünde biten uygun kumaştan klasik kesimli bir model kullanılabilir. Belki alt kısımda kullanılan parçaya göre hafif bir yaka kürkü olan model seçilerek daha zarif bir görüntü yakalanabilir. Bilindiği gibi akla ilk gelen kaban modeli olsa da, günümüzde ceket ve hırka olarak da modelleri bulunmaktadır. Yine klasik bir kalem etekle şık bir ceket tarzında olan model ve çizme kullanarak, havalı bir görünüm elde edilebilir.

            Kışın da şıklığından ödün vermek istemeyen kadın dolabında bir kaç tane bulundurmalıdır. Kaban, hırka, ceket gibi birçok modelde seçenekleri olan bu muhteşem dış giysiden faydalanmalıdır.

Yorumlar