Armut Vücut Tipine Uygun Kıyafetler


            Armut vücut tipi vücudun geri kalanına oranla kalça ve basenleri geniş olan vücutları tanımlamak için kullanılmaktadır. Dar omuzlar ile birlikte düşünüldüğünde şekil olarak armudu andırdığı için bu şekilde isimlendirilmiştir. Ülkemizde de pek çok kadının dahil olduğu bu grubun tıpkı diğer vücut tipine sahip bireyler gibi kıyafet seçiminde vücut özelliklerinin olumlu yanlarını ortaya çıkarırken aşırı yönlerini dengeleyerek güzel bir görünüm yaratacak kararlar vermesi gerekmektedir. Önemli olan kişinin vücudunu tanıması ve aşağıdaki püf noktaları kendi tarzı ile birleştirerek mükemmel görünümü yakalamasıdır.

Tek Parça ile Mükemmel Görünüm

           
            Elbise ve tulumlar zaman kazandırma ve eşleştirme derdinden kurtarma özellikleri ile pek çok kadının gözdesi. Peki, armut vücut tipine sahip kadınlar bu parçaları seçerken nelere dikkat etmeli? En önemli nokta omzu geniş gösterecek ve dikkati üst bölgeye çekecek tasarımlar kullanmak. Bu sayede alt ve üst taraf hacim olarak birbirine yaklaşacak ve vücut daha dengeli ve çekici görünecektir. Bir diğer önemli nokta da ince bel görünümü yaratacak veya zaten ince olan beli vurgulayacak detayların kullanımıdır. Bir kemer yardımı ile belin vurgulanması harika sonuçlar yaratacaktır. Dikkati üste çekmenin bir diğer yolu da alt kısma göre üst tarafta daha canlı renkler, daha hareketli desenler ve ilgi çekici detaylar bulunduran elbise ve tulumlar seçmektir.

Pantolon ve Etek


            İşin sırrı geniş olan bölgeyi toparlayacak normal veya yüksek bel seçimler yapmaktan geçer. Eğer düşük bel kullanırsanız hem o bölgeye daha çok dikkat çekerek yaratmak istenilen etkinin tam tersi bir sonuca neden olacak hem de muhtemelen rahatsız hissederek muhteşem enerjinizin azalmasına sebep olacaksınız. Eteklerde ise A tip kesim kullanmanız geniş basenleri direk göstermeyerek gizemli bir etki yaratacak ve doğru üst seçimi ile dengeli bir görünüm oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Kazaklar, Bluzlar, Tişörtler


            Görünümünüzü mümkün olduğunca kum saatine taşıyacak yani omuzlarınızı daha geniş göstererek bele vurgu yapacak üstler seçmeniz görünümünüze inanılmaz pozitif katkı sağlayacaktır. Omzu açık kıyafetler bunun için biçilmiş kaftandır. Seçtiğiniz üstlerin rengi ve desenleri de en az kesimleri kadar önemlidir. Eğer sade üstler kullanırsanız dikkatin aşağıda toplanma ihtimali artar ancak eğer renkli ve desenli üstler kullanırsanız göz ister istemez üst bölgeye odaklanacaktır. Renk seçiminde cesur olun. Aynı şekilde her türlü deseni kullanmaktan çekinmeyin. Altta sadelik ne kadar öneliyse burada da canlılık ve hareket yaratmanın o kadar önemli olduğunu unutmayın.
           



           

Yorumlar