Düz Ve Sivri Burun Ayakkabi Seçimi

Uzun bir ara yazı yayınlayamadım sizler için ancak son dönemim modası olan düz ve sirvi burunlu ayakkabi seçimi ve bunun kombinlenmesi hakkında bir yazı ile geri dönüyorum umarım beğenirsiniz... :)

            İyi bir kombinde olmazsa olmaz bir şey varsa o da kombin ayakkabı uyumudur. Ayakkabılarını özenle seçenlerin çoğu rahatlıktan önce göz zevki ve kombin uyumuna bakar. Bu tür seçimlerde genellikle sivri burun ayakkabılar galip gelir. Nitekim düz burun ayakkabılar mağlup olmuş sayılmaz. Rahatlığı seçenlerin büyük bir kısmı düz burun seçer. Bunun sebebi önünün sivri gidip parmaklarını sıkıştırmamasıdır. Ama bazı sivri burun ayakkabılar vardır ki rahatlığı takdir edilir. 

HANGİ KOMBİNLERDE DÜZ BURUN AYAKKABILAR SEÇİLMELİ?


            Düz burun ayakkabıyı kraliçe sayarsak elbiseler de şüphesiz tacı olmalı. Pantolonlarda da sık sık tercih edilen düz burun, elbiselere farklı bir anlam katıyor. Renkli elbiselerde sivri burun daha hoş dursa da siyah elbisede düz burun tarzınıza tarz katacaktır. Ayrıca düz burun ayakkabıların parlak taş dekoratifli olanları daha çok tercih edilmeli.

HANGİ KOMBİNLERDE SİVRİ BURUN AYAKKABILAR SEÇİLMELİ?


            Gelelim sivri burun ayakkabılara. Stilettoların rahatlık konusunda pek çok sıkıntısı bulunmakta. Ama sivri burun stilettolar görünümü ile hem spor bir hava katıyor hem de rahatlık olarak ikinci sıraya yerleşiyor. Elbise kombinlerinizde sivri burun stiletto seçimleriniz varsa iptal edin. Çünkü elbiselerde bacak, sade bir görünüm zaten yaratıyor. Bunun yanı sıra sivri burun tercih edince (ki bilek kısımları genelde açık kalıyor) bilek de boş kaldığı için hoş bir görünüm yaratmıyor.

            Hep elbiselerden bahsettik. Pantolon tercihlerinde ayakkabı seçimlerini de şöyle bir ele alalım. İspanyol paça pantolonlarda topuklu ayakkabı giymek istiyorsanız düz burunları tercih etmelisiniz. Zira sivri burun tercih ettiğiniz takdirde paçasından görünen sadece sivri burnu sizi görünüm açısından pek hoşnut etmeyecektir. Ama düz burun ayakkabı giydiğinizde sizi daha bir hoşnut edecektir.

            Sivri burun genellikle pantolon tercihlerinde, dar paça modellerinde görülür. Kot ve dar paça pantolon altına sivri burun turuncu stiletto giydiğiniz zaman kusursuz bir görünüm sizi bekliyor olacak.

Yorumlar