Bayan Gomlek Modellerim Ve Kombinlerim


Gömlek Tarihçesi

            Gömlek çağımızda hem kadınların hem de erkeklerin hatta çocuklarında vazgeçemediği bir bir giysidir. Moda tarihinin vazgeçilmez ürününü ilk olarak Mısırlıların giydiği tahmin edilmektedir. Bir dönem yalnızca soylu ve üste kesimden insanların gözdesi olsa da şu an her basamaktan insanın giyiyor olması değişimin kaçınılmaz bir sonucudur. Mısırlılar bir keten parçası olarak kollarından ve başlarından geçirerek kullanmaktaydılar. Orta çağda ise bu kraliyet ailelerin adeta bir sembolü haline geldi ve soylular bu gömlekleri fırfırlar ve çeşitli süslemelerde dekore etmeye başladılar. 18-19 yüzyılları arasında ise çok katlı yaka akımı başladı ve bir gömlekte yakanın öneminin ne kadar olduğu kavrandı. 20. yüzyılda daha çok alışılmadık renkler farklı desenlerle kullanılmaya başlandı. Modern çağımızı etkileyen değişim de 21. yüzyılın başında başlayarak günümüze kadar geldi. Ve bu değişim kabul etmek gerekir ki diğer çağlarda meydana gelen değişimden oldukça hızlıydı.



Bayan Gömlek Modelleri

            Gömlek modelleri de diğer giysi türlerinde olduğu gibi karşımıza farklı renkleri, desenleri ve kumaş türleri ile gelmektedir. Son dönemlerde en gözde olan gömlek tarzları ekose desenli, şifon kumaşlı ya da omuzları açıkta kalacak tarzda tasarlanmış alışılmışın dışındaki modellerle karşımıza çıkmaktadır. Bu tasarım tarzlarında, renklerde ya da kumaşlarda yapılan değişikliklerle önümüze binlerce hatta on binlerce çeşit gömlek çıkar.

Gömlekler Nasıl Kombinlenir?

            Bir gömleğin en güzel özelliği hem resmi davet ve durumlarda hem de yürüyüş ya da alışveriş gibi gündelik olaylarda giyilebilme özelliğine sahip olmasıdır. Örneğin; beyaz gömlekler iş görüşmeleri ya da toplantılarda kumaş pantolonlar ve topuklularla giyilebildiği gibi aynı zamanda kot bir şortun üstüne spora ayakkabısı ile beraber de giyilebilir. Fakat aynı şey her tür gömlekte uygulanamaz. Bir ekoseli gömleği takım elbise ile kullandığınızda bu oldukça rahatsız edici bir görünüme yol açabilir. Önemli olan gömleğin hangi parçalarla giyildiğidir.

Yorumlar