Modanın Karakteristik Özellikleri



            Dünyada yaşayan her insanın kendine has bir tarzı vardır. Bu insanların yaşadığı yer, konum, coğrafyaya göre değişebilir fakat içine karakter girdiğinde bu elementler en alt seviyeye düşer.

            Karakteristik özellik, insanın iç dünyasını dış hayata yansıtmasına denir. Bu demek oluyor ki siz bir nevi ruhunuzu dış hayat ile paylaşıyorsunuz.

 Dışa Dönük Karakterler Ve Moda

            Dışa dönük insanlar daha çok konuşkan, optimist ve çocuksu ruhları olan kişilerdir. Bu insanlar daha parlak ve canlı renkler kullanırlar. İlgi odağı olmak hoşlarına gider. Değişik bohem ya da ''vintage'' dediğimiz dönem kıyafetlerini sıklıkla kullanırlar. Çizgili ve noktalı kumaşlar idealdir. Günlük giysilerine bile güzel ve şık bir dokunuş eklerler.

 İçe Dönük Karakterler Ve Moda

            İçe dönük insanlar, ruhsal enerjiyi dış dünyadan alıp kendi ruhlarına katan insanlardır. Toplumda çekingen ve utangaç olarak görülen bu karakterlerin moda anlayışları daha çok ''casual'' dediğimiz günlük kıyafetleri daha çok tercih ederler. Fakat içe dönük insanlar için sadece bir tanım yetmez. İçe dönük insanlar, dışa dönük insanlara göre daha yaratıcılardır. Bu neden ile giydikleri şeye çok fazla odaklanır ve ciddiye alırlar. Onlar için siyah diğer renklere göre bir adım daha öndedir. Bu demek değil ki içe dönük insanlar sadece siyah giyerler. Tabii ki kişi kendine en yakışan ve güvendiği renkleri giyer fakat genelleme ile siyah tercih edilir. Kumaş ise daha sade kullanılır ve elegant olmalıdır.


Yorumlar